Як заварювати Іван-чай
Напевно, ви не раз чули про Іван-чай табачили пропозицію у нашому магазині NaturFood? Ймовірно, ще й пили його? Але чи правильно вийого заварили?
Ми розкажемо вам, як правильно заварювати Іван-чай, щоб зберегти його властивості!
Іван-чай заварюють як окремо, так і у міксі з іншими травами, фруктами та ягодами. Так, наприклад, серед наших пропозицій ви купити Іван-чай з різними смаками.
Найкраще для напою підходить не суха трава Іван-чаю, а вже ферментована. Тож просто зібрати суцвіття хаменерію і висушити не вийде.
Отже, приступаємо до приготування! Нагадуємо, що це лише рекомендації, а необов’язкові потреби. Проте якщо вихочете досягти наймаксимальнішого розкриття смаку – спробуйте наш варіант!
- Чайник обполіскуємо окропом.
- На 0,5 літрів кладемо 2-3 чайні ложки чаю, в залежностівід того, яку міцність ви полюбляєте.
- Заливаємо окропом на третину, даємо настоятися 5 хвилин,а потім доливаємо кропу по вінця нашого чайника. Залишаємо його ще на 10хвилин.
- Насолоджуємося смаком :)
Ще декілька рекомендацій та цікавих фактів:
- Заварку чаю можна використовувати близько 5-ти разів –чай не буде втрачати свої корисні властивості, проте, звичайно, це поступово впливатиме на смак.
- Використовуйте джерельну або добре очищену воду.
- Чай може стояти 2-3 доби, його можна вживати і холодним.
- Пийте Іван-чай без цукру, проте з солодощами, наприклад, з пряниками, пастилою або медом