Шовдир "Поліський"

120грн

Доступні опції

Опис

Якщо ви побачили на нашій сторінці таке слівце і відразу кинулися шукати йому пояснення в мережах інтернету, то можете не турбуватися. Ми самі вам все розповімо. Отже, перш за все потрібно знати, що слова «шовдир», «шовдарь» або «шолдарь» дуже поширені на Закарпатті. Там так називають копченої свинячий окіст, культове м'ясо зі свинської задньої ноги, яке займає почесне місце у великодньому кошику закарпатців.

Однак наш шовдир – це зовсім інша річ, яка приїхала до нас з Полісся.  

Роблять поліський шовдир зі свинячої вирізки. На відміну від закарпатського, цей продукт не коптять, а в'ялять. Спочатку м’ясо ріжуть на шматки, ретельно натирають сіллю і залишають на кілька годин маринуватися в розсолі. Потім відбувається другий етап маринування, але на цей раз у спеціях. В яких саме, на жаль, розповісти не можемо, тому що і самі не знаємо. Фермери тримають їх в таємниці, побоюючись "тиражування" свого сімейного рецепту. Однак, нас запевнили, що все, без винятку, натуральне. Сам процес в'ялення м'ясної смакоти проходить традиційно – на горищі. Триває не менше місяця, по завершенню якого продукт стає саме таким, яким ви можете його споглядати на наших знімках. 

І не лякайтеся білого нальоту на м'ясі. Це природна ознака сиров'ялених виробів. 

Вважаємо, що для любителів відпочити за кухлем пива або келихом вина, цей продукт буде великою знахідкою. Смакуйте!

Чекаємо на ваші відгуки, з любо'ю інтернет-магазин фермерських еко-продуктів Naturfood


Відгуки (0)

Написати відгук

Будь-ласка ввійдіть чи зареєструйтеся для написання відгуку