Селиська сироварня

Селиська сироварня – унікальний соціальний проект та візитна картка села Нижнє Селище, що знаходиться у Хустському районі Закарпатської області.

Аби відкрити її, нинішній директор– сировар Петро Пригара спеціально влаштовувався на стажування до швейцарських сироварів.

Для виробництва сиру сировар відбирає молоко, перевіряючи його жирність. Молоко охолоджується, сепарується,пастеризується та кисне. Потім подрібнене молочне зерно заливають у спеціальні форми. Сир тут виробляють з екологічно чистого закарпатського молока, яке, до речі, беруть у місцевого населення, за швейцарською технологією без домішок та консервантів.

Селиська сироварня дотримується натуральності у виробництві сиру,саме тому головки сиру тут нічим не покривають, його лише витримують у сольовій купелі, а потім дають дозріти у підвалі.


Утворюється натуральна скоринка, яку час від час зчищують спеціальними віничками. Залежно від віку, Селиська сироварня виготовляє три види сиру «Селиський», «Хуст» та «Нарцис». Увесь процес перетворення молока на сир може простежити кожен охочий, що завітає до Нижнього Селища.

Селиська сироварня виготовляє сир за швейцарською технологією, що типова для Карпат, з 10 л молока виходить лише 1кг твердого сиру. 




150грн/250гр.
Сир “Нарцис Карпат” відноситься до різновиду напівтвердих сирів. Тіло сиру однорідне, тверде, пластичне, злегка ламке при згинанні. Має правильний малюнок, без розривів, тріщин. Маленькі ві..
Сир “Нарцис Карпат” відноситься до різновиду напівтвердих сир...
215грн/500гр.
Сир “Селиський” відноситься до різновиду напівтвердих сирів. Його форма – циліндр із злегка випуклою бічною поверхнею, висотою 8-15 см, діаметром 9-10 см, вагою 400 – 750 г. Сир має виражений си..
Сир “Селиський” відноситься до різновиду напівтвердих сирів. Його ...
Показано 1 по 2 з 2 (Всього сторінок 1)