Новорічні пряники

Який Новий рік без новорічних пряників? Існує сотні рецептів, як приготувати цей символ свята, ми ж обрали найпопулярніший. Запам'ятайте: головне в новорічних пряниках – прянощі. Тут має бути кориця, імбир, кардамон, мускатний горіх, гвоздика, перець. Далі - справа фантазії і ваших смаків. Отже, інгредієнти:
  • Борошно пшеничне — 400 гр.
  • Борошно житнє — 250 гр.
  • Мед — 90 гр.
  • Масло вершкове — 90 гр.
  • Цукрова пудра — 400 гр. (200 гр. - у тісто; 200 гр. - у глазур)
  • Яйця — 4 шт.
  • Сода — 1 чайна ложка
  • Какао — 3 чайні ложки
  • Спеції — 2 чайні ложки (кориця, кардамон, імбир, гвоздика, запашний перець, мускатний горіх)
  • Білок яєчний — 1 шт.

Кількість порцій: 10-12

Мед і вершкове масло розтопити на повільному вогні в каструлі з товстим дном або на водяній парі. Тим часом яйця збийте із цукровою пудрою (200 гр.). У розтоплену суміш додайте соду. Дочекайтеся, поки сода загаситься й з'явиться піна. Влийте суміш тонкою цівкою у яйця, постійно збиваючи міксером. Просійте разом борошно пшеничне, какао, борошно житнє й спеції. Додайте поступово в яєчно-медову суміш і замісіть тісто. Спочатку міксером... потім ретельно руками. Розділіть тісто на 4 частини, загорніть у харчову плівку й залишіть на 1 годину в холодильнику. Візьміть частину тіста з холодильника, розкачайте у тонкий шар, товщиною 0,5-0,3 см. Намагайтеся розкачати так, щоб не було пухирців. Вирізайте пряники формочками або по шаблону. Якщо збираєтеся пряники повісити на ялинку, зробіть дірочки за допомогою коктейльної трубочки. Розігрійте духовку до 150 °С. Застеліть лист пергаментом для випічкий викладіть на нього заготовку пряників. Випікайте до рум'яної скоринки протягом 10-12 хв. Стежте за своєю духовкою. Для глазурі яєчний білок збийте із цукровою пудрою (200 гр.). Помістіть глазур у кондитерський мішок або файл.Відріжте ножицями дуже маленький кінчик мішка. Нанесіть візерунок на пряники.