Олія соняшникова ORGANIC

90грн

Опис

Маркування "Органік" має продукція, при вирощуванні якої не використовуються синтетичні хімічні речовини і добрива, пестициди і гербіциди. Обробка такої продукції проходить без застосування хлору, в неї не додаються синтетичні ароматизатори, консерванти, а органічна олія не проходить процеси дезодорування та рафінування.

Соняшникова олія Органік ТМ "Олійні Традиції" виробництва ТОВ «Харьковнатур-продукт», виротовлена за технологією першого холодного віджиму зі свіжої сировини,  не підданого термічній обробці насіння. Використання цієї технології дозволяє зберегти всі природні вітаміни і мікроелементи, якими так багаті насіння соняшнику.

Холодне пресування - це перший використаний людиною спосіб отримання масла. У 1835 році вперше в промислових умовах стали виробляти соняшникову олію, і тоді це був єдиний спосіб його виготовлення. При такому виробництві сировини все-таки проходить деяку теплову обробку, проте її можна назвати природною, оскільки при віджиманні в пресі насіння сама нагрівається до 40 ° С, далі отримане масло проходить кілька етапів фільтрації. Такий спосіб отримання масла дуже малопродуктивний і вихід олії становить не більше 30% від усього обсягу використовуваного насіння соняшнику.

Соняшникова олія - ​​стовідсотковий рослинний жир, містить велику кількість поліненасичених жирних кислот. Лінолевої кислоти, необхідної для регулювання обмінних процесів організму, в цьому продукті до 62%, в 4 що рази більше, ніж її зміст в оливковій. У соняшниковій олії також присутній комплекс жирних кислот, умовно званий «F вітаміном», який регулює жировий обмін і знижує «шкідливий» холестерин.

Які корисні елементи містить соняшникова олія?

У соняшниковій олії є вітаміни А, D, групи В, але більше за все вітаміну Е; багато рослинних вуглеводів, білка, є мінеральні речовини, лецитин, дубильні речовини; фітин, що поліпшує процес кровотворення, ріст і розвиток кісток і роботу нервової системи; інулін, який зміцнює імунітет і поліпшує обмін речовин в організмі.

Соняшникова олія чудова тим, що 99,9% її склад; - це жирні кислоти, насичені і ненасичені. Лідером є поліненасичена лінолева кислота - її в олії до 62%; на другому місці - олеїнова кислота, мононенасичених - її може бути до 40%. В набагато менших кількостях в ній містяться інші жирні кислоти: пальмітинова, стеаринова, ліноленова, арахінова, миристиновая і т.д.

Використання в кулінарії

рекомендовано вживати ії в сирому вигляді - для заправки салатів і готових страв, приготування соусів.

Лікувальні властивості соняшникової олії

Соняшникова олія застосовується в офіційній і народній медицині з метою лікування і профілактики різних захворювань. Це тромбофлебіти, хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки і легенів, жіночі проблеми, серцево-судинні захворювання, головний і зубний біль, енцефаліти, ревматизм, артрити, запалення і рани. На основі масла також готують розчини для мазей і пластирів.

Обсяг: 500 мл.


Відгуки (0)

Написати відгук

Будь-ласка ввійдіть чи зареєструйтеся для написання відгуку