×

У вашому кошику є товари

Оформити замовлення

Олія гірчична

93грн

Опис

Гірчична олія – це цінний поживний продукт, який володіє широким спектром лікувальних терапевтичних дій. Вона має антисептичні та бактерицидні властивості і є ефективним засобом для лікування шлунково-кишкових і серцево-судинних захворювань, зовнішніх ран, опіків.

Олія з насіння гірчиці має золотисто-жовтий колір з вишуканим специфічним ароматом і пікантним пряним смаком. Її прекрасні гастрономічні і дієтичні властивості не залишать байдужими цінителів смачного і здорового харчування.

Корисні властивості: Гірчична олія – ефективний засіб для лікування наслідків травм, захворювань м'язів і суглобів, сприяє поліпшенню місцевого кровообігу в місці локалізації запального процесу.

Крім того, цій олії притаманні знеболюючі, бактерицидні, протинабрякові і протипухлинні властивості. І саме тому гірчична олія здавна є традиційним компонентом більшості лікувальних мазей і кремів, призначених для лікування подагри, артриту, поліартриту, люмбаго, ревматизму, радикуліту.

        При втиранні у шкіру гірчична олія сприяє також зняттю напруги у м'язах і зв'язках (завдяки цій властивості цю олію досить часто використовують спортсмени після інтенсивних фізичних навантажень).

      Крім того, завдяки своїй дезинфікуючій і антисептичній дії гірчична олія є у народній медицині знаменитим засобом для лікування порізів та інших травматичних уражень шкіри. Користь гірчичної олії для травної системи.

       Гірчична олія сприяє поліпшенню апетиту і активно стимулює травний процес (вітаміни групи B і інші речовини, що входять до складу цього продукту, підсилюють секреторну і моторну функцію шлунково-кишкового тракту, підвищують функціональну активність печінки і підшлункової залози).

      У гірчичній олії великий вміст поліненасичених жирних кислот (вітамін F) і холіну (вітамін B4) – речовин, що стимулюють процес жовчовиділення і сприяють нормалізації жирового обміну в печінці.

    Саме тому гірчичну олію корисно регулярно вживати в їжу для профілактики і комплексного лікування жовчнокам'яної хвороби, жирової дистрофії печінки, холециститу, гепатиту, цирозу. Гірчична олія, крім того, добре відома у народній медицині як ефективний протиглисний засіб, що застосовується у лікуванні і профілактиці різних гельмінтозів (аскаридозу, ентеробіозу, трихоцефальозу і ін.)

      Гірчична олія покращує склад крові і роботу серцево-судинної системи.

   Гірчична олія містить у своєму складі цілий комплекс речовин, що зменшують проникність капілярів, сприяють зміцненню і підвищенню еластичності кровоносних судин (вітаміни Е, P, F (поліненасичені жирні кислоти).

   Ці ж компоненти гірчичної олії захищають кровоносну систему від виникнення і розвитку запальних процесів.

      Гірчичну олію корисно вживати для профілактики і в комплексному лікуванні гіпертонії – адже в цьому продукті містяться вітаміни E, K, F, P, B3, D, що сприяє нормалізації рівня артеріального тиску і «відповідає» за правильну регуляцію згортання крові.

   Крім того, регулярне вживання в їжу гірчичної олії вельми ефективно для профілактики і комплексного лікування атеросклерозу.

   Гірчична олія також є джерелом речовин, які беруть активну участь в синтезі гемоглобіну (хлорофіл, вітаміни Е іB6), і тому введення в раціон харчування цього продукту особливо корисно для профілактики і комплексного лікування анемії (недокрів’я).

      Користь гірчичної олії для жіночого та дитячого здоров'я.

    Комплекс вітамінів А, Е і F, що містить гірчична олія, необхідний для повноцінного розвитку ембріона в організмі вагітної жінки, для успішного перебігу всього терміну вагітності і зменшення ризику ускладнень при пологах.

    Вітамін Е і хлорофіл активно сприяють посиленню лактації у годуючих жінок, а також значно покращують смак материнського молока.

     Регулярне вживання гірчичної олії, що містить в собі цілий комплекс речовин, що сприятливо впливають на гормональний баланс жіночого організму (фітостеролів, вітамінів E, F, D, B6) особливо корисно для жінок, які важко переносять хворобливі симптоми передменструального або клімактеричного періоду.

    Введення в раціон гірчичної олії, багатої на фітостероли, вітаміни D і К, також допоможе запобігти виникненню і розвитку остеопорозу (захворювання кісткової тканини) – важкого ускладнення періоду менопаузи, пов'язаного з дефіцитом статевих гормонів у жіночому організмі.

    Гірчичну олію можна також рекомендувати і як добавку до дитячого харчування – адже ця рослинна олія є хорошим джерелом холіну і вітамінів групи B, які беруть участь у формуванні мозку і нервової системи дитини, і дуже багата на вітаміни А і D, які є необхідними для повноцінного росту дитячого організму.

       Вплив гірчичної олії на функції чоловічої та жіночої статевих систем.

     Гірчична олія містить у своєму складі комплекс речовин, що сприяють поліпшенню статевої і репродуктивної функції як у чоловіків, так і у жінок (бета-ситостерол, вітаміни Е, B3, B6). Зокрема, вітамін Е відіграє ключову роль у процесі утворення сперми, і є важливим учасником генетичних процесів, що впливають на здоров'я майбутнього потомства. Фітостероли, вітамін B6 і поліненасичені кислоти нормалізують баланс жіночих гормонів, зводячи до мінімуму ризик розвитку жіночого безпліддя, фіброзних захворювань молочних залоз, захворювань яєчників. Бета-ситостерол, що міститься у гірчичній олії, входить в більшість лікарських препаратів, що застосовуються для профілактики і лікування таких захворювань чоловічої статевої системи, як простатит, аденома простати, рак передміхурової залози.Гірчичну олію рекомендується вводити в раціон харчування для профілактики і комплексного лікування цукрового діабету, ожиріння, захворювань нервової системи, органів зору, анемії.Зовнішнє застосування гірчичної олії надає відчутну користь при лікуванні ЛОР-захворювань і захворювань органів дихання.

         Методики застосування:

      При подагрі або артриті велику користь надає лікувальний масаж з використанням суміші з гірчичної олії і органічної камфори.

      Для приготування такої масажної олії потрібно в 0,25 склянки гірчичної олії додати 300-500 мг органічної камфори, все перемішати, а потім прогрівати суміш на слабкому вогні до повного розчинення камфори.Для зняття судом різного походження необхідно розтирати місце локалізації судоми гірчичною олією.

      Для лікування застуди, ускладненої нежиттю, необхідно періодично закапувати в ніс по кілька крапель гірчичної олії, а також робити розтирання грудей і стоп цією олією.Для лікування вологого кашлю рекомендується розтирати спину і груди до почервоніння сумішшю гірчичної олії і солі.При отиті або болю у вусі різного походження потрібно закапувати періодично у хворе вухо 3-4 краплі гірчичної олії.

      Для зняття роздратування або висипу на шкірі, а також для зволоження надмірно сухою шкіри рекомендується робити масаж із застосуванням суміші гірчичної олії і невеликої кількості куркуми. При додаванні в таку масажну олію декількох крапель камфорного спирту виходить засіб, що охолоджує шкіру і зменшує свербіж шкіри.

     Для запобігання випадінню волосся і появи сивини рекомендується проводити регулярно втирання гірчичної олії у волосся і шкіру голови.

    Для позбавлення від лупи і посилення росту волосся рекомендується приготувати такий засіб: взяти 50 г висушеного кореня кропиви, залити 100 г гірчичної олії, перемішати і настоювати на водяній бані 20-30 хв. Отриману суміш настоювати 14 днів, після чого процідити її через марлю (коріння кропиви добре віджати у відфільтрований настій) і втирати в шкіру голови 2-3 рази в тиждень.Рекомендації щодо застосування:

  • Гірчична олія за своїми дієтичними властивостями, смаковими і ароматичними якостями значно перевершує інші більш доступні і звичні нам види олій.
  • Гірчичну олію здавна використовують при тушінні овочів, приготуванні різноманітних м'ясних і рибних страв;
  • Гірчична олія вдало поєднується із зеленню і свіжими овочами, які входять до складу всіляких літніх і весняних салатів, а також додає вишуканості вінегрету, каші, круп'яним гарнірам і всіляким супам;
  • Домашня випічка, приготовлена з тіста з додаванням гірчичної олії, набуває пишності, приємного аромату і золотистого відтінку, довго не піддається черствінню;
  • Млинці, картопля або риба, приготовані на гірчичній олії, набувають особливо приємного та неповторного смаку.

Зберігання:
  • Зберігати, уникаючи попадання прямих сонячних променів при температурі від 10 до 25 °С.


 Виготовлено:
  • ТМ «Олійні Традиції»

Відгуки (0)

Написати відгук

Будь-ласка ввійдіть чи зареєструйтеся для написання відгуку