×

У вашому кошику є товари

Оформити замовлення

4 кроки до безпеки харчових продуктів

Переглядів: 145 Коментарі: 0

Чи знаєте ви, що в цьому році в США один з шести американців отримає харчове отруєння? Харчове отруєння не тільки відправляє 128 000 американців в лікарню щороку - воно також може мати довгострокові наслідки для здоров'я. Виконання чотирьох простих кроків - очищення, розділення, приготування та охолодження - може допомогти захистити вашу родину від харчового отруєння в домашніх умовах.

Чистота: часто мийте руки, посуд і поверхні!

Збудники хвороб можуть вижити в багатьох місцях на вашій кухні, включаючи вашу їжу, руки, посуд і обробні дошки.

Мийте руки правильно!

Використовуйте просте мило і воду, мийте тильну сторону долонь, між пальцями і під нігтями не менше 20 секунд. Потрібен таймер? Двічі наспівуйте пісню «З днем ​​народження» від початку до кінця.

Обполосніть руки, потім витріть насухо чистим рушником.

Часто мийте руки, особливо в цей час, коли мікроби можуть поширюватися:

  • До, під час і після приготування їжі
  • Після обробки сирого м'яса, птиці, морепродуктів або сирих яєць
  • До їжі
  • Після використання туалету
  • Після зміни підгузників або доглядом за дитиною, яка користувалася туалетом
  • Після дотику до тварини, корму або відходів тварин
  • Після торкання сміття
  • До і після догляду за хворим
  • До і після лікування порізу чи рани
  • Після сякання, кашлю або чхання

Мийте поверхні і посуд після кожного використання:

  • Вимийте обробні дошки, посуд і стільниці гарячою мильною водою, особливо після того, як на них було сире м'ясо, птиця, морепродукти або яйця.
  • Мийте посуд часто і в гарячому режимі вашої пральної машини.
  • Мийте фрукти і овочі, але не м'ясо, птицю або яйця:
  • Видаліть всі пошкоджені або пошкоджені ділянки, потім промийте фрукти і овочі під проточною водою без мила.
  • Чистіть фрукти і овочі такі як дині або огірки з допомогою чистої щітки для продуктів.
  • Сушіть фрукти і овочі паперовим рушником або чистим тканинним рушником.
  • Не мийте м'ясо, птицю, яйця або продукти в пакетах, помічені як «попередньо вимиті».

Додаткова інформація:

Поради з безпеки харчових продуктів: чистота FDA (Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США)

Чистота допомагає запобігти хворобам харчового походження (USDA, Міністерство сільського господарства США)

Тримайте продукти окремо: оберігайте їх від перехресного забруднення!

  • Використовуйте окремі обробні дошки і тарілки для продуктів, м'яса, птиці, морепродуктів і яєць:
  • Використовуйте одну дошку для свіжих продуктів або інших продуктів, які не треба готувати до їх вживання, а іншу - для сирого м'яса, птиці або морепродуктів. Замініть їх, якщо вони зношені.
  • Використовуйте окремі тарілки і посуд для готових і сирих продуктів.
  • Ретельно вимийте всі тарілки, посуд і обробні дошки, які стосувалися сирого м'яса, птиці, морепродуктів або яєць, перш ніж використовувати їх знову. Використовуйте гарячу мильну воду.

Різні види їжі зберігайте окремо:

  • У вашому кошику відокремте сире м'ясо, птицю, морепродукти і яйця від інших продуктів і помістіть пакети з сирим м'ясом, птицею і морепродуктами в поліетиленові пакети, якщо такі є. Якщо ви їдете, помістіть сире м'ясо, птицю та морепродукти в окремі пакети від інших продуктів.
  • Вдома помістіть сире м'ясо, птицю та морепродукти в контейнери або пластикові пакети. Заморозьте їх, якщо ви не плануєте використовувати їх протягом декількох днів.
  • У холодильнику зберігайте яйця в оригінальній упаковці і зберігайте їх в основному відділенні, а не в дверцятах.

Готуйте до потрібної температури!

Їжу безпечно готувати, коли внутрішня температура досить висока, щоб убити мікроби, які можуть вас заразити:

  • Використовуйте харчовий термометр, щоб переконатися, що ваша їжа безпечна. Коли ви думаєте, що ваша їжа готова, помістіть термометр в саму товсту частину їжі, стежачи за тим, щоб не торкатися до кістки, жиру або хряща.

Тримайте їжу гарячою (60˚С або вище) після приготування:
  • Якщо ви не подаєте їжу відразу після приготування, тримайте її поза небезпечною зоною температури, використовуючи джерело тепла, таке як жаровня, деко для підігріву або мультиварка.
Їжу в мікрохвильовій печі готувати при 74˚С або вище:
  • Прочитайте інструкції на упаковці і точно дотримуйтеся їх, щоб переконатися, що їжа ретельно приготовлена.
  • Якщо на етикетці продукту написано: «Дайте постояти протягом x хвилин після приготування», дотримуйтесь вказівок - залиште їжу в мікрохвильовці на кілька хвилин, щоб більш холодні ділянки поглинали тепло від більш гарячих областей.
  • Розмішайте їжу в середині нагріву. Дотримуйтесь інструкцій на упаковці для готових заморожених продуктів; деякі не призначені для перемішування при нагріванні.

Охолодіть: охолодіть і заморозьте їжу належним чином!

Охолодіть швидкопсувні продукти протягом 2 годин:

  • Бактерії, які викликають харчове отруєння, розмножуються швидше за все між 4° С і 60° С.
  • Ваш холодильник повинен бути встановлений на  температуру 4 °С або нижче, а ваш морозильник на -17 ° С або нижче. Використовуйте термометр приладу, щоб бути впевненим.
  • Ніколи не залишайте швидкопсувні продукти без холодильника більше ніж на 2 години. Якщо їжа піддається впливу температур вище 32 ° С (наприклад, стояла в нагрітій машині або в літній пікнік), поставте її в холодильник на 1 годину.
  • Залишки слід поміщати в неглибокі контейнери і швидко охолоджувати.
  • Ніколи не розморожувати і не маринувати продукти на прилавку. Найбезпечніший спосіб розморожування або маринування м'яса, птиці та морепродуктів - в холодильнику.
  • Заморожування не знищує шкідливі мікроби, але зберігає продукти в безпеці, поки ви не будете їх готувати.

За матеріалами https://www.foodsafety.gov/

Коментарі

Написати коментар