×

У вашому кошику є товари

Оформити замовлення

Оcобливості закарпатської кухні

Переглядів: 321 Коментарі: 0



 Закарпатська кухня – чи не найвиразніша і найрізноманітніша з усіх українських. Вона формувалась протягом віків та охоплює кулінарні традиції багатьох народів по західні боки Карпатських гір – колишньої Австро-Угорщини і Чехословакії, Румунії. А скільки ще акцентів в ній «звучить»: німецький, польський, єврейський.  Проте вислів про «багатокультурність» не є цілком правдивим, оскільки, для людей, наприклад, з Ужгорода Закарпатська кухня може бути представлена полтавськими галушками, слобожанськими дерунами і традиційними донецькими налисниками.

Колорит Закарпаття може вразити навіть гурмана, тут кожна страва має свою «родзинку». Є унікальні рецепти, які готували ще в сиву давнину: дзьобачки, ріпа, лопатки, підбивані пасулі. Тут є і така загадкова для решти України страва як леквар - надзвичайно смачне і густе сливове варення, на приготування якого зазвичай збираються усією родиною.


Взагалі, закарпатській кухні притаманні загальноукраїнські властивості, які коротко можна охарактеризувати влучним словом «багацько». Не дивуйтесь, якщо ваш бограч виявиться перченим та зі спеціями: закарпатці полюбляють їжу з чорним перцем, червоною паприкою, часником, кмином та зеленню. Соуси до страв також користуються популярністю – сметанний, грибний та томатний.

Дуже часто можна побачити закарпатську кухню в ресторанах по всій Україні, і чомусь вони дуже полюбляють назву "Закарпатська колиба", просте смак зовсім не такий! Для приготування повинні бути лише натуральні та свіжі продукти, тому автентичну кухню можна спробувати тільки на Закарпатті! Хоча в нашому магазині NaturFood ви можете легко придбати ті самі традиційні смаколики! Як, наприклад, популярний сир “Селиський”мацик "Поліський"шовдир "Поліський" та багато іншого! 


 

Фотографії: "Турінформ Закарпаття" 



Коментарі

Написати коментар